Trondheim - Bjerka 30. juni

Da vi skulle køre videre fra Trondheim skete desværre det, at moveren gik i stykker. Tilkoblingsarmen knækkede simpelthen. Men det var, når galt skulle ske, et heldigt tidspunkt. Hvis det var sket efter tilkoblingen kunne vi jo ikke afkoble, og det ville være slemt, for så kan vi ikke køre. Så vi var igen heldige J, og vi klarer os. Vi kører igennem mange tunneller, og i dag kørte vi gennem den indtil nu længste på 8,7 km. Det blev en lang, men meget smuk tur. Ankom hen på eftermiddagen til Bjerka, hvor vi skulle blive 2 nætter.

1. juli Udflugt til Sandnessjøen.

Derfor var der dagen efter mulighed for at køre på udflugt. På kortet havde vi valgt en tur ud til havet ad en lang smal tange. Men først skulle vi med en lille færge for at spare en hel del kilometer. Men da vi holdt i køen til færgen, smuttede en nordmand ind foran os, hvilket bevirkede, at vi lige akkurat ikke kom med, og den næste færge gik først om tre timer, så vi måtte bide i det sure æble – køre tilbage, og tage den lange omvej, ca. 125 km, for nu havde vi jo bestemt, at vi skulle ud til Sandnessjøen. Det kom vi heller ikke til at fortryde, for der var virkelig smukt overalt, og vi havde det mest pragtfulde vejr – solskin og 26 gr. På hjemturen ville vi så forsøge at komme med færgen, men lige 2 km inden færgestedet, blev vi overhalet af 2 norske biler, som ellers havde kørt bag efter os i ca. 20 km på meget smal vej. Vi var nu spændt på, om det betød, at vi igen ville miste færgen, men vi kom ombord som næstsidst - puha det gik. Kørt 225 km.

Pludselig, mens vi var allerlængst hjemmefra, fik vi en SMS fra Hans, at vores campingvogn skulle flyttes hurtigst muligt, fordi der skulle komme en stor hollandsk gruppe autocampere. Lejrchefen havde set forkert i sin kalender, men da vi havde ca. tre timer hjem, fik vi ikke vores flyttet. Flere af de andre var ikke så heldige. Det var ikke populært.

Videre til Saltstraumen