Olde Kottink - Brugge  374 km

Turen til Brugge gik uden problemer, dog kun indtil Brugge. Vi havde udset os en C-plads, Memling, men den syntes vi var for dyr, så vi kørte igen henimod en anden, en ACSI plads Klein Strand. Det skulle vise sig at blive temmelig besværligt. Der var nemlig meget vejarbejde, hvilket bevirkede, at der var omkørsel gennem små villaveje og småveje gennem en skov. Vi kom også tæt på centrum, fordi GPS'en hele tiden prøvede at få os ind på de veje, der var lukkede. Det blev en smule hektisk, men efter godt ½ times omkringkørsel, nåede vi frem til Klein Strand, som er en stor, flot plads. 
Herfra ville vi tage bussen ind til Brugge, men da vi kom op til stoppestedet og ventede og ventede, kom en venlig dame og fotalte, at buschaufførerne strejkede. Så tilbage efter bilen. Hvis det skulle være på den måde, så kunne vi køre selv. Det viste sig nu, at være uden problemer, så det var faktisk den nemmeste løsning.

Brugge er en spændende by. Man skulle tro, at den var meget større, end den er, kun ca. 120.000, Den er hovedstad i Vest Flandern, men den signalerer, at den har været en virkelig stor by tidligere med de mange arkitektonisk flotte bygninger, kirker osv, hvorfor bykernen er optaget på UNESCOs liste over bevaringsværdige byer. Byens historie går helt tilbage til romerne, der anlagde en bosættelse omkring år 100 f.Kr. Men i dag føler man det, som om vi går rundt i middelalderen. 

Vejret viste sig igen fra den varmeste og flotte side. Overalt sad folk og hyggede sig. der var et stort marked, som trak mange mennesker til, og lige overfor så vi, at vi kunne få muslinger, hvilket jeg (Rita) ikke kunne stå for. Kurt måtte "nøjes" med spareribs. Det blev en dejlig frokost.

På vejen hen til byen kom vi forbi en stor græsplæne, hvor skolebørn holdt sidste skoledag eller noget i den retning. Der var stillet mange ting op, som eleverne kunne bruge bl.a. meget med vand, så det var godt, at solen skinnede.

Vi startede byrundturen med en sejltur rundt i kanalerne. Det er som altid en god oplevelse at se husene fra vandsiden. Den næste vigtige oplevelse var Onze Lieve Vrouw-kirken, hvor Michelangelos "Maria med barnet" er. Figuren er ikke særlig stor, men fantastisk flot. Det er den eneste af Michelangelos skulpturer uden for Italien. En tur på chokolademuseet var også et must for mig, samt Sint Jans hospitalet (Memling-museet), hvor vi så udstillingen "De heksen van Bruegel". Et par andre steder blev der også tid til, inden vi måtte stoppe og tage hjem. En meget dejlig dag.

Videre til Dover