Da vi var inde i Teatro Romana købte vi en fællesbillet til 4 seværdigheder. I dag skulle vi prøve at nå nogle af de andre.

Men på turen besøgte vi lige et par kirker: Santa Maria de Gracia, hvor vi så et bryllup.
Og Basilika Caridad, som har en meget smuk altertavle.

Derefter gik vi ned til borgen, der overvåger Cartagena, og som blev grundlagt af Hannibals broder Asdrubal i år 207, mens Hannibal drog nordpå og rundede Rivieraen i håb om at erobre Rom fra landsiden. Som bekendt lykkedes det ikke, og Asdrubal havde heller ikke held med at befæste byen. For allerede 2 år efter tabte han den til den romerske general Cornelius Scipio og i år 44 f.Kr. blev byen til en romersk provins, og romerne udbyggede og befæstede byen. Romerne gjorde den til en rig og vigtig havneby og handelssted.

Borgen er grundlagt i 13. hundredtallet, og i dag er der et meget spændende museum, som fortæller Cartagenas historie.
Samtidig er der en udstilling om Leonardi da Vinci, denne yderst velbegavede kunstner, ingeniør og matematiker, der vel stort set besad al viden på hans tid :-)

 

I provinsens sydøstligste hjørne er der en klippespids Cabo de Palos med et mægtigt fyrtårn til advarsel for de sejlende.
Nord herfor er der opstået en lang smal tange, La Manga, der skærmer for en stor lagune, Mar Menor. Det minder en del om Ringkøbing Fjord og Hvide Sande.
På denne smalle tange (er der opført tusindvis af hoteller og ferielejligheder). Tangen er ca. 22 km lang og ca. 100 m bred. Og på begge sider er der dejlige strande. I lagunen er der meget saltholdigt vand og Middelhavet er frisk, så kan man selv vælge. Den lavvandede lagune er som skabt til alle mulige vandaktiviteter. Og det siges, at det er et af Europas største centre for vandsport.
På La Manga kan der bo tusindvis af turister. Der må være ulideligt i højsæsonen.