Turen til Fuzeta gik uden problemer. Der er jo heller ikke så langt.
Motorvejen, der går langs Algarves kyst er desværre en af disse elektroniske motorveje, hvortil man skal købe tilladelse til for at benytte på posthuset, og ofte opdager man for sent, at man er kommet ind på den. Vi synes ikke, at de er særlig godt mærket :-) 
Efter sigende aflæser nogle kameraer bilens nr.plade, og hvis den ikke er registreret, risikerer man at få en bøde. Vi er spændte på, om der ligger en (flere) til os, når vi kommer hjem.

Fuzeta er er rigtig lille fiskerby, autentisk Portugal. Vi havde ikke indtryk af, at her er den helt store turisme. Fiskerne kommer hver morgen ind med den tidlige morgen fangst, og så kan man købe fiskene på fiskemarkedet lige ved siden af, hvor vi boede. Senere på dagen kunne der lyde en sirene, og så ved man i byen, at nu er der igen friske fisk på markedet.

Senere tog vi på en meget spændende sejltur i lagunerne i nationalparken Ria Formosa, hvor vi lejede en lille motorbåd, som sejlede rundt kun med os to i 3 timer. Vi besøgte 2 små spændende byer på laguneøer, og den flotteste strand, vi endnu har set.. 
Her på kysten øst for Faro er kysten helt anderledes. Der er meget lavvandet, og der er mange små klitøer, nogle er beboede og alle ligner små bountyøer med fantastiske sandstrande, som om sommeren er som et fluepapir.
Men på grund af årstiden havde vi rigtig god plads, der var stort set ingen turister, kun fiskere, der røgtede deres garn.

Ria Fomosa er som sagt en lagunekyst, der starter lidt vest for Faro og strækker sig stort set til Spaniens grænse. Men de fleste småøer ligger ud for Faro, Olhau og Tavira, og Fuzeta ligger lige midt i det hele.

Området ændrer sig jævnligt alt efter, hvordan havstrømmene har tænkt sig at løbe. Vores guide fortalte, at for nogle få år siden ændrede nogle havstrømme sig med det resultat, at en ø blev skåret midt over. På øen var der ellers en lille by, der således forsvandt i havet. Dette forhindrer dog ikke befolkningen i at bygge huse på øerne, og de små byer, som er der, har en egen stemning,  og er utrolig hyggelige at besøge. Den ene af byerne er beboet af fiskerne i meget små huse, og i den anden var der flotte små huse, som kunne lejes.

Der er ikke noget at sige til, at strandene er fyldt med badegæster, når vejret er til det. Vores guide fortalte, at om sommeren er det meget svært at finde en lille plet strand, hvor han kan stikke sin båds snude ind og lade gæsterne gå i land. Dette oplevede vi ikke. Vi gik i land på en "øde" ø, der kunne se ud, som om der aldrig havde været mennesker.

På satelitfotoet ved siden af kan du få et indtryk af området. Lav kortet større og find Fuseta, Ilha Culatroa og Ilha Armona. Vi kan desværre ikke tegne på dette kort.

Nedenunder kan du på vore fotos se, hvordan der ser ud. Vi havde en rigtig dejlig tur og var meget heldige med vejret. Vi nåede lige at komme tilbage til campingvognen, inden en tordenbyge ramte os.

Faro

Fra Fuzeta tog vi toget til Faro og så lidt på byen. Den havde en gammel bydel, som næsten alle andre også havde, men den var ikke ret stor, og når så samtlige kirker var lukkede, var den ret hurtigt set. Men byen virkede hyggelig, selv om der ikke var meget liv på grund af søndagslukning.

Olhão

En anden dag besøgte vi Olhão, som også er en hyggelig fiskeby. Man ser tydeligt den mauriske indflydelse på byggestil, og Olhão er den by, som er mest arabisk inspireret.

Armacão de Pera - Fuzeta 67 km

Fuzeta

Sejltur med taxabåd Fuzeta - Ilha Culatra - Ilha Armona

Tavira

En af de mange interessante byer i Ria Formosa er Tavira, der er kendt som en rigtig dejlig ferieby. Dette skyldes ikke mindst den fantastiske strandø, Ilha de Tavira, der ligger kun 200 m fra fastlandet, og som man skal færges over til. Den er 11 km lang og op til 1 km bred og det meste af øen er rigtig dejlig sandstrand. Ikke en sten og ikke et eneste stykke tang (det gælder for øvrigt alle af de Portugisiske strande her på sydkysten). Vi skulle selvfølgelig i vandet. Der blev hurtigt dybt, men det var dejlig friskt.

Tavira er, som de øvrige byer på Algarve, påvirket af de mange år, som den var underlagt maurerne. Navnet er arabisk og betyder” den gemte”. I maurertiden (8. – 13. årh.) var den en stor havne- og handelsby, men allerede i romertiden var stedet afholdt. Måske er det derfor, at den gamle bro i byen kaldes ”romerbroen” på trods af, at man senere har fundet ud af, at den er bygget af maurerne i 1200 tallet.