Olden - Trolleveggen 23. juni

Fra Olden Skulle vi køre ad samme vej tilbage til Otta, f'ørst ca.10 km ad den meget smalle vej, hvor der dårligt var plads til at 2 brede køretøjer kunne passere hinanden. Heldigvis var der mange små mødepladser, hvor vi kunne passere. Vi besluttede at køre tidligt for ikke at møde for mange turistbusser, men uheldigvis var der netop kommet et stort krydstogtskib i Stryn, og de er åbenbart tidligt på færde, for vi mødte ikke mindre end 10 busser. Heldigvis var chaufførerne vant til turen, så det gik uden skrammer. Da vi kom til Stryn, så vi mindst 20 busser mere, der ventede på at fragte passagererne til bræen, hvilket må have givet trængsel på den lille vandresti derop til.

På turen tilbage gennem Ottadalen gjorde vi holdt i Lom, som har en berømt stavkirke fra 1100-tallet, meget smuk og velholdt. Taggavlene er udsmykket med dragehoveder, som skulle forskrække de onde ånder. Man havde endnu ikke helt vænnet sig til kristendommen, og for en sikkerheds skyld opsatte man disse dragehoveder, hvis nu ikke Kristus kunne holde dem væk. En hyggelig gammel trækirke.

Vejen indebar også, at vi skulle op over det samme stejle fjeld, vi havde passeret på vejen hertil, men det gik nu også fint. Romsdalen, som også bliver kaldet tindernes og fossernes dal, var meget smuk at køre igennem.

Vi ankom planmæssigt til Trollveggen Camping, som ligger lige ved foden af de ca. 1000 m høje lodrette vægge af samme navn.

Det var Sct. Hans aften og midsommervisen + den norske nationalsang blev smukt fremført af holdet, mens grillkødet blev ristet.

Videre til Geiranger