Udflugt til Geirangerfjorden 24. Juni

I dag skulle vi sejle på Geirangerfjorden, hvilket vi havde glædet os meget til. Dagen startede med regn og lavthængende skyer. Lige efter starten kom den spændende tur op af Trollstigen, en af Norges berømte veje med 11 skarpe, smalle hårnålesving med stigninger op til 12% og undervejs passerer vi Stigfossen med lodret fald på 180 m. Undervejs er der flotte udsigter , men de sidste sving lå indhyllet i skye med højeste punkt 875 m.o.h.hvor vi kørte gennem spændende natur. Vi skulle lige med en lille færge, inden vi nåede nedkørslen til Geiranger, kaldet Ørnevejen og som er næsten lige så stejl som Trollstigen, men som samtidig byder på mange smukke udsigter ned over Geiranger fjorden.

Geiranger er et af Norges mest berømte turiststeder,, hvilket er forståeligt, da den af mange anses for at være Norges smukkeste fjord, hvorfor den da også anløbes af samtlige krydstogtskibe på Norges vestkyst. Fra Geiranger by i bunden af fjorden er der 80 km ud til Atlanterhavet. Fjorden er 260 m dyb og kan derfor besejles af selv de største skibe. Klipperne går meget stejlt ned også under vandet. På et tidspunkt sejlede vores båd helt ind til klippen, så tæt, at man kunne hoppe af, hvis man havde lyst til det, men det var der nu ingen, der havde, for det ville have været en strabadserende tur op over fjeldet.

Fra tidlig stenalder har der boet mennesker langs fjorden, men de gårde, vi så, er nu forladt, da de ikke er rentable i vores tidsalder.

Af de kendte vandfald ned over klippesiderne er "De syv søstre", "Brudesløret" og "Frieren".

Vi var heldige med vejret, skyerne lettede, solen kom frem og det blev varmt.

Videre til Rauma togbanen