Udflugt til Lands End

Kort efter campingpladsen er der en lille færge, vi skal med. Det tager kun 5 min., men vi sparer adskillige km ved at undgå at køre udenom. En hyggelig lille tur.

På den videre tur kom vi forbi St. Michaels Mount, en lille klippeø nogle få hundrede meter fra kysten. Når der er ebbe, kan man gå derud, men denne vej overskylles af tidevandet. Det minder meget om Saint Michel i Frankrig, og meget pudsigt hedder de det samme. I dag er den bolig for den lokale baron, men var oprindeligt et kloster.

Lidt længere nede af kysten ligger den lille maleriske fiskerby, Mousehole (udtale: mausl). Den er meget idyllisk med den lille havn omgivet af de gamle fiskehuse, der i dag indeholder små cafeer og restauranter og de traditionelle kunstnere, der maler maleriske motiver fra havn og omegn.
Mens vi var der var der ebbe, og det er som altid meget morsomt at se den store forskel, der her er på ebbe og flod. Når man fortøjer sin båd ved flod, skal man huske at lave lange fortøjninger J

 Videre ad de små veje til Minack Theatre, der ligger på den yderste klippe allersydligst på Cornwalls kyst.

Teatret ligger meget smukt på den meget stejle klippe, hvor scenen er nederst og tilhørerpladserne bygget ind i klippen. Det er for så vidt en vanvittig ide, at bygge et teater her, men resultatet er utrolig smukt. Den fantastiske smukke udsigt ned over en blændende hvid strand, og i det dejlige varme vejr, skulle nydes med en Cornwall specialitet: the med scones og clotted creme tilsat marmelade, som næsten alle får herovre. Det smagte fantastisk godt.

Ideen til teatret er skabt af Rowena Cade (1893 – 1983). En kvinde fra den øverste middelklasse, der efter 1. verdenskrig flyttede hertil, og byggede et hus til sig selv og hendes mor øverst på klippen. I 1929  ville et lokalt amatørteater opføre ”A Midsummernight’s Dream”, og Rowena Cade tilbød, at det kunne opføres i hendes have, hvorefter hun og hendes gartner, Billy  Rawlings egenhændigt planerede en scene på klippen. Det blev en stor succes, hvorfor de besluttede at fortsætte. Rowena og Billy gik så i gang med at bygge teatret op, og de to gik alene og flyttede sten og byggede scene og tilskuerpladser. Rowena bar sandsække op fra stranden, en næsten umenneskelig opgave, når man ser på den stejle klippe.
I 1932 var de klar til premieren på ”The Tempest”, som regnes for teatrets premiere. Succesen var hjemme og i årene derefter forbedrede Rowena og Billy hver vinter teatret. Efterhånden overtog en fond teatret, hvorfor det i dag står ualmindeligt smukt, og er udbygget med lys osv. som et ”rigtigt teater ”. På de mange tilskuerpladser, er der i beton ryglænene skåret navnene og årstallene på de teaterstykker, de har opført. Rowena har skrevet navnene i den våde beton med en gammel skruetrækker. Aftenens forestilling var desværre udsolgt, men det må være en særdeles smuk oplevelse at sidde her i mørket med spotlysene og det mørke hav som baggrund.

Herfra er der ikke langt til Land’s End, så den skulle da også lige have et besøg. Det er skægt at se den udvikling, der er sket i de 39 år, siden vi var her sidst. I bund og grund er der ingen forskel på klipperne, men der er gået ”tivoli” i området.

Det var hvad, vi nåede på den dag. 176 km.

 

King Harry Ferry

St Michael's Mount

Mousehole

Minack Theatre

Hjemmelavet Clotted Cream

Jeg ELSKER scones med Clotted Cream og marmelade. Det er virkelig noget af det skønneste at spise til en god kop the.

Nu er der ikke nogen mejerier i Danmark der laver det endnu, så det er svært at skaffe.

Vi sælger dog en variant importeret fra England i Tante T, men har længe tænkt på at fremstille min egen. Og resultatet blev intet mindre end fantastisk :-)

Det tager meeeeget lang tid at lave, men det er virkelig nemt. Jeg havde tilfældigvis en liter fløde der trængte til at blive brugt, men mindre kan gøre det. (Det rakte til 8 personer ca.)

Til 4 personer

1/2 liter økologisk fløde

Fløden hældes i et ovnfast fad eller ovnfast skål. Tildækkes med sølvpapir og stilles i ovnen ved 75-80 grader i ca. 12 timer. (Der må ikke røres da fedtet i fløden skal samle sig foroven)

Stil på køkkenbordet og lad køle lidt ned inden det stilles ind i køleskabet i en 5-6 timer. Fedtet i fløden har nu samlet sig foroven i en tykt lag. Dettet lag er din Clotted Cream som du nu kan tage op med en ske og putte i et fint glas.Og så er det bare om at få bagt nogle scones og inviteret nogle gode veninder på the!

 (Holbarheden er ca. 4 dage i køleskab, og har du en rest efter at have spist scones kan det også anbefales på lun tærte)

Rest produktet i skålen er faktisk "Kaffefløde" som du kan bruge i kaffen, theen, i flødekartoflerne, saucen eller anden madlavning.

Bon Appetit :-)

Varme the hilsner fra Mette Marie

Land's End