Udflugt til Lulworth Cove 116 km

Kysten lidt vest for Bournemouth kaldes Jurassic Coast, fordi der her er fundet masser af fossiler, der kan dateres til 185 millioner år siden, og det er stadig muligt at finde flere, efterhånden som kysten eroderes. Der findes flere forskellige bjergarter, nogle lettere nedbrydelige end andre, hvorfor der dannes specielle formationer på kysten, og de forskellige jordlag viser meget tydeligt, hvordan jordskorpen i tidernes morgen er foldet sammen.

Vejen ender ved Lulworth Cove, en bugt, der er eroderet ind i klinten, og ca. 1,5 km herfra er der en speciel klippeformation: Durdle Door, som man kun kan nå ved at vandre hen over de høje klinter. Heldigvis har man anlagt en fin vandresti, men klinterne er temmelig stejle, på sine steder er der en stigning på 45 %, heldigvis ikke så længe af gangen, men man får varmen.
Vejret havde valgt at lægge en sky ned over klinten, så på de højeste steder, gik vi helt indhyllet i tåge, men tågen var heldigvis væk, da vi kom ned i havhøjde, så det var muligt at få et blik af DurdleDoor. Med lidt god vilje så ligner klippebroen en kæmpestor dinosaurus, der står og drikker.
På klippen er der nogle store huller, der skyldes, at der her har stået forhistoriske træer, og trærødderne er forstenede, derfor stadig hullerne.
Pludselig stod der en flok tyrekalve midt på stien, som vi måtte gå igennem. De virkede nu meget fredelige, selv om Rita havde en rød frakke på, så hun gik lidt stille igennem flokken. Men de var åbenbart endnu mere farveblinde, end de spanske, så de ænsede hende ikke synderligt.

Lulworth Cove er en lille landsby med mange flotte, ældre velbevarede huse, som vi pga trafik og smalle gader dog måtte nøjes med at fotografere fra bilen. Det overraskede os, at dette var så stor en turistattraktion. Der var masser af menesker, men når vi kom ud i naturen, virkede det ikke så overvældende.