I Madrid er der ca. 3,5 mill. Indbyggere, og den ligger på en højslette 650 m.o.h.

Vi spadserede meget rundt i byen, så de forskellige pladser, som madrilenerne holder af, og da vejret var flot, var der mange mennesker på gaden. Selvom man ikke regner Madrid som en af de smukkeste hovedstæder i Spanien, har den alligevel en egen stemning og atmosfære, som gør, at man befinder sig godt i byen, vi gjorde i hvert fald.

  

  

Palacio Real (kongepaladset) bruges stadig, men kun til officielle formål, men det betragtes stadig som en ”bolig” og ikke et museum. Det hævdes at have flere værelser, end noget andet palads i Europa. Som besøgende kan man kun se ca. 50, men de er til gengæld ualmindeligt flot udsmykkede. Vi har efterhånden set mange slotte, men dette er nok det smukkeste og mest imponerende.  Det var desværre strengt forbudt at fotografere, og der var kustoder i ALLE rum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lige overfor Kongepaladset ligger Domkirken, som er en virkelig smuk kirke med en god atmosfære.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 På samme plads ligger operaen, hvor vi fik en glimrende rundvisning. Operahuset indeholder udover selve teatersalen en række meget smukke lokaler. Desværre var der udsolgt til aftenens forestilling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Museet Reina Sofia indeholder store samlinger bl.a. af spanske malere f.eks. Picasso, Dali og Miro.
Picassos nok mest berømte maleri: Guernica, som beskriver massakren under den spanske borgerkrig, udført af tyske bombemaskiner på byen, der ligger i baskerlandet. Det er imponerende at se det i fuld størrelse: 3,5 m i højden og 7,8 m i bredden.
Det var i mange år i New York, men kom til Madrid så sent som i 1981 på Picassos 100 års dag.

Prado, Spaniens kulturstolthed, er kæmpestort og her kan man gå i ”dagevis”, hvis man skal se det hele.
De store spanske malere, Velazquez, Goya og El Greco var en stor oplevelse.

Det tredje store kunstmuseum, Thyssen, udstiller verdens næststørste privatsamling kun overgået af dronning Elisabeths. Der er et lignende museum i Malaga, som vi besøgte i foråret 2011. Denne store malerisamling på over 700 malerier er samlet gennem 2 generationer af de tysk-ungarske industrimagnater Baron Hans Heinrich Thyssen og hans far. Thyssen var gift 5 gange, og det var hans sidste hustru, tidligere Miss Spain Carmen Cervera, der med hjælp fra den engelske prins Charles og Getty fonden, fik arrangeret museerne, og fik lov til at købe de fornemme adresser i både Madrid og Malaga. Og i den situation hjælper det jo at have mange millioner på kontoen.

 

til top

 

Indtryk fra byrundtur

Kongepaladset - Palacio Real

Domkirken

Operahuset

Museer