Manfredonia ligger i bugten, hvor Gargano igen rammer fastlandet mod syd. Den er en helt almindelig industriby og har ikke meget at byde på i turistmæssig sammenhæng, men det var alligevel morsomt at se, hvordan hverdagslivet former sig for de almindelig italienere, så et par timers rundgang i byen gav et lille indtryk af byen og dens atmosfære.

Vi kørte til campingpladsen Lido Salpi, som ligger ca. 9 km syd for Manfredonia. Den ligger helt ned til en dejlig sandstrand, hvor vandtemperaturen var mindst 25 °. Så her badede vi en del. Bl. a. var vi nede for at se solopgangen kl. ca. 6.15. Der var nogle fantastiske solopgange, når den ildrøde, runde kugle dukkede op af havet. Det er skønt at svømme i en rød morgensolstråle.

Desværre var der masser af myg i de mange fyrretræer på pladsen, så en morgen kl. 7 kom der en traktor og sprøjtede myggegift op i træerne. Heldigvis var vi blevet advaret, så vi kunne få tørretøj og andet ind inden. De fleste myg døde, der var desværre en del, som overlevede.

Herfra tog vi nogle udflugter til de spændende pilgrimsbyer i omegnen.

Vieste - Manfredonia 76 km.