Norsk Drømmetur 15. juni - 16. juli 2013

Turstatistik

Antal km kørt  8415
Køretid 148 timer og 15 min
Gennemsnitshastighed 56,7 km/t

Dieselforbrug  915 l
Antal km/l  9,2 km/l
Samlet dieseludgift  11.786 kr
gennemsnitlig liter pris 12,89 kr

Norge er et meget smukt land at besøge, men det er, som det ses af ovenstående, langsommeligt at køre i.
Vejene er for det meste rigtig gode, men nogle få steder er de dog noget ujævne, hvilket også nedsætter gennemsnitshastigheden. I de senere år er der bygget mange tunneller, og de sparer mange kilometer.

Man skal være glad for at køre bil, da man tilbringer meget tid bag rattet. Men mens man kører, kan man betragte den uovertrufne natur, og den er der til gengæld nok af.

Man skal ligeledes belave sig på, at Norge er et dyrt rejseland.
Stort set alt er dyrere end i Danmark.

Langå - Brevik 755 km

I år besluttede vi os for at køre til Norge med Lofoten som endemål.

Vores bekendt, Hans Duggen, havde annonceret, at han ville arrangere denne tur under navnet "Norsk Drømmetur". Den fik vi lyst til at deltage i.

Denne tur afviger fra vore andre ture, fordi: vi er flere der følges, turen er  planlagt meget detaljeret af Hans, det mest drejer sig om Norsk natur og nogle få seværdigheder.

Vi møder holdet, som består af 16 enheder (15 par og 1 enkelt) på Brevik camping ved Vättern søen i Sverige.Den dag vi skulle mødes, og viste det sig, at denne lørdag afvikles cykelløbet Vättern rundt. Det er et af verdens største motionscykelløb. Der er tilmeldt ca. 22000 cyklister. Løbet er 305 km langt. Det skal køres på højst 24 timer.
Man får tildelt et starttidspunkt og nummer, når man har betalt gebyret.
Så møder man op ca. 1 time før det tildelte tidspunkt og bliver som kvæg lodset ind i nogle bokse, som så rykker frem hvert andet minut. Den forreste boks slippes løs og der er ca. 150 cykelryttere i hver boks. Og så går den vilde jagt.
Men start og slut er i Motala på vestsiden af Vättern.
På denne måde er der hele tiden cyklister på ruten. Mange cykler stærkt, andre i mere adstadigt tempo, men alle i flot cykeludstyr. Ruten gik lige forbi campingpladsen, og vi besluttede at gå i vejsiden og følge dem 5 km. Undervejs talte vi med et par stykker, der trængte til en pause. Den ene havde startet kl 3 om natten og regnede med at være færdig på ca 12 timer. Den anden havde planlagt turen til 16 timer, men måtte slå sig til tåls med ca 18-19. Men sjovt og flot var det at se på. Langs ruten står folk og hepper.
Løbet blev afviklet i strålende sol.

 

Herfra fortsætter turen til Oslo

Hele turen Langå - Mora 8415 km


Vis Norge campingpladser på et større kort

Her ser du de pladser, vi har ligget på.
De blå er campingpladser.
De røde er fricamping.
Tryk på pilen, så får du info om pladsen, adresse + hjemmeside.

Du får mere overblik, hvis du trykker på "Vis stort kort".

Langå - Lomma - Brevik 755 km