Oslo 16. - 17. juni

Ankomst til Oslo i strålende sol. Bogstad camping ligger meget smukt med udsigt til golfbanen og Bogstad søen på den ene side og bjerge til den anden side.
Næste dag stod vi op til strålende sol og varme igen.
Det måtte udnyttes, så vi gik langs søen så langt vi kunne nå, inden den fælles bustur rundt i Oslo. Der er meget smukt omkring søen og meget stille. Man har naturen for sig selv.

Ved søen ligger en flot gård Bogstadgården, som tre søstre skænkede offentligheden, hvorfor den nu er museum. Desværre er den lukket om mandagen, så vi måtte nøjes med parken, som dog også er et besøg værd.

Over middag var der guided tur i Oslo i 4 timer. Først til Holmenkollen, der for få år siden byggede nyt skihoptårn, som også i sig selv er en smuk skulptur.

Herfra er der en flot udsigt over en del af Oslo centrum.

Kon-Tiki museet er stadig et besøg værd, selvom vi har set det tidligere.

Det samme gælder Vigelandsparken, men denne gang havde vi en rtigtig dygtig guide på, og hun kunne fortælle meget, om de tanker Gustav Vigeland havde gjort sig under udformningen af de mange flotte skulpturer.
Den store flotte monolit, 17 m høj med 121 figurer som kæmpende stræber op imod lyset.
Alle Vigelands skulpturer handler på en eller anden måde om menneskelivet med dets glæder og genvordigheder, sejre og fiaskoer.

Da det var min fødselsdag, havde Kurt bestilt billetter til balletten "Tornerose", som blev opført i Operahuset. Derfor stod vi sammen med Ruth af bussen efter sightseeingen, og havde lige et par timer inden forestillingen, så vi hastede gennem Oslos gader for at få nogle få glimt af andre seværdigheder, bl.a. et nyopført område ved havne med et nyt museum for moderne kunst, Astrup Fearnley, som er et særpræget men smukt byggeri, og som efter antallet af mennesker at dømme er et meget populært kvarter.

Efter en hurtig kop kaffe på Chr. Frederiksplads nåede vi lige i tide at komme til Operaen, som er en meget smuk, men også meget særpræget bygning, idet man kan gå rundt på den, op af stejle vægge til taget, hvorfra man har en flot udsigt over byen og havnen. Vi kunne næsten ikke få nok af at gå på huset og beundre de mange flotte vinkler og den spændende arkitektur. Vi måtte dog vente med det meste til pausen på grund af tidnød, men vi fik det hele med.

Om forestillingen er der blot at sige, at det var en fantastisk flot opsætning, musikken er meget smuk, og danserne dygtige og i flotte kostumer,

Efter balletten gik vi gennem Karl Johan op til busstoppestedet, og vi var hjemme ca, midnat efter en meget begivenhedsrig og flot dag.

Det blev en rigtig dejlig fødselsdag, hvor jeg også var blevet begavet med en flaske dejlig rødvin og flag, som blev overrakt mig af Hans på gruppens vegne til den fælles fotografering. Gruppen virker som venlige og positive mennesker, så det lover godt for den videre tur.

Videre til Odda

Brevik - Oslo 401 km