Oslo - Odda 18. juni

Næste dag igen i strålende sol kørte vi fra Oslo over Kongsberg, langs Tinn søen forbi Gausta toppen til Rjukan. En maget smuk tur.

I Rjukan skulle vi lige fylde diesel på. Om det nu var fordi, der var så lidt plads (vi måtte flytte et bord med bænke) eller fordi, der var kø, kom Kurt til - ved en ubetænksomhed - at fylde benzin på. :-)
Heldigvis kom jeg til efter kun 200 m kørsel at kigge på bon'en og fik råbt stop, for der var noget galt. Kurt måtte løbe tilbage, mens jeg blev hos bil og CV, vi holdt nemlig ulovligt, for at få understreget, om mistanken var rigtig, hvilket den var.

Så måtte der bestilles en kranbil, der kunne bugsere billen til det nærmeste værksted, ca. 3 km. Derefter hentede kranen CV'en til værkstedets P-plads. Værkstedet havde ikke grej til at suge tanken tom, så bunden måtte ud af bilen, så de kunne komme til tanken ovenfra og tømme den den vej. Det hele skete selvfølgelig lige før fyraften, så de kunne først gå i gang tidligt næste morgen. Derfor måtte vi overnatte på P-pladsen, hvor det eneste, man kunne foretage sig var at købe en is, og så fik Kurt endelig en mulighed for at lære mig at spille Kasino, ja, hvad gør man ikke for at få denne mulighed. :-))

Næste morgen, igen i strålende sol, arbejdede værkstedet hurtigt og allerede kl. 8 var vi køreklar igen. Herligt.
Regningen uha, men den måtte vi lægge bag os så hurtigt som muligt. Pyt - vi kunne køre igen, og der er stadig mange oplevelser foran os.

Vi fortsatte i den smukke natur og kom til Vierli, hvor vi havde været på skiferie for 34 år siden, så det var ganske morsomt at gense. Selvom meget er ændret, kunne vi sagtens genkende det. På disse bakker var det, at Gustaf knækkede sin ene ski, og Kurt måtte tage ham på ryggen de sidste par kilometer til hytten. Sjove og gode minder herfra sammen med gode venner.

Resten af turen blev en stor oplevelse af natur over Haugeli fjeld, og vi endte på Odda camping, hvor vi igen kunne forenes med resten af gruppen. Dejligt at se dem igen, og det var såmænd ikke ret meget, de grinte. :-))

Videre til Maurvangen