Fra Piombino til Portoferraio er der ca 1 times behagelig sejllads.

Ifølge den gamle legende er Elba en ædelsten, som faldt i vandet, da Afrodites halssmykke gik i stykker. Denne legende er muligvis opstået, fordi Elba er meget rig på mineraler, og allerede etruskerne og romerne gravede dybt i jernminerne.

Elba  byder først og fremmest på dejlige strande og smuk natur. Den er en klippeø, hvor højeste punkt er Monte Capanne på 1019 m. Den er overalt meget tæt bevokset med middelhavs maki, og klippeskrænterne falder meget stejlt ned i havet. Dog med mange små bugter, hvor strandene er, og hvor byerne ligger i bunden af bugterne. Strandene er meget forskellige, mod syd er det fortrinsvis hvidt sand, mod øst er der farvet sand (rød-sort) pga mineralerne, og de nordlige strande er fortrinsvis småsten.

Øen er 224 km2 stor (ca. som Møn) har 30 000 faste indbyggere, og besøges hvert år af ca. 2 mill. turister. Vejene er smalle og stejle, og svinger sig ud og ind, op og ned, så selvom afstandene ikke er store, tager det alligevel tid at komme rundt.

Elba er et eldorado for sejlsport og for cykelentusiaster, men ikke med de ”husmodercykler”, vi kører rundt på. Cykling her kræver mange gear og det rigtige cykeludstyr, hvilket vi kan se, at man har. Derfor skal man som bilist se sig godt for i de mange sving. Der kan godt gemme sig en cyklist, som kommer drønende. Og da både biler og cykler kører stærkt, føler vi os for usikre til at ”lege i trafikken”.

Desuden er der mange vandrestier, der snor sig op og ned af klipperne. Vi tager dem, vi kan nå.

Vi har meget strategisk valgt en C-plads ca. midt på øen, Lacona., den eneste ACSI plads på øe, og desuden er der gratis og velfungerende WiFi.

Herfra kører vi rundt til de interessanteste steder.