Udflugt med Raumabanen 25. juni

Fra Åndalsnes tog vi Raumabanen til Dombås. Denne strækning regnes som en af Norges kønneste togbaner. Det tog 12 år at bygge banen. Den åbnedes i 1914.
Turen tager 1 time og 40 min.

På turen passeres Romsdalshorn et af de mange høje fjeld, der rager 1700-1800 m op. Mange af fjeldtoppene har troldenavne, da de ifølge gamle sagn er forvandlede trolde, der blev til sten, når solen skinnede på dem.

Vi krydser en af de kendteste broer i Norge: Kyllingbroen, der er 59 m over Rauma elven. Den blev bygget i 1913 – 1923 af den lokale befolkning. Desværre var der for mange ttræer til, at vi kunne få et ordentligt foto af den.

På turen kører vi igennem en vendetunnel. Tunnelen er 1340 m lang og danner næsten en hel cirkel inde i fjeldet. Toget kommer ud af tunnelen lige ovenover, hvor det kører ind, men nu i modsat retning og 19 m højere oppe på fjeldsiden.

Bjorli er et meget berømt vintersportssted. Det er det sted i Norge, der er mest snesikkert. Pisterne er åbne ca 6 mdr. om året.
Desuden er byen kendt for, at der hver vinter bygget et ishotel, som er verdens sydligste af slagsen.

Toget følger Raumaelv, som er en berømt lakseelv. Hvert år kommer laksene fra Grønland, svømmer op i elven og lægger sine æg på gydepladserne lige under Kyllingbroen.

 Videre til Bud