Skamlingsbanken

Vi havde besluttet, at første stop skulle være Skamlingsbanken, hvor vi ville se Det Kgl. Teaters præsentation af kommende teatersæson.
Den har været præsenteret i 18 år, hvor vi har været med 4-6 gange.
Det plejer at være en stor og flot præsentation, der dog har ændret sig over årene. De første gange, vi kom der, var det næsten udelukkende præsentation af kommende operasæson. De senere år er der kommet flere eksempler på balletsæsonen. Måske er det derfor, at tilskuertallet er dalet, eller det kan være fordi der er mange lignende præsentationer mange andre steder i landet, bl.a. i Rebild, som vi også var oppe og se. En meget flot forestilling.
Uanset hvad forklaringen er, så er det en stor oplevelse at være der, for kvaliteten kan man ikke komme uden om. Både ballet og opera fremføres flot og professionelt.

Vi ankom til Skamling Camping allerede fredag, fordi der var kulturnat i Kolding, og den skulle også have et besøg. Der foregår meget i Kolding. Helle midtbyen var dækket op med boder o.lign. Der var masser af mennesker, og overalt var der en hyggelig og god atmosfære. På Koldinghus var der en lille fremvisning og foredrag om en celle, der blev brugt som torturcelle under 2. verdenskrig. En ældre mand fortalte levende og engageret om det. Ellers var der åbent hus på Kolding Rådhus og småkoncerter og danseoptrin på byens torve. Vi nød det hele i varmt og godt vejr.

Dagen efter cyklede vi til Binderup strand, og fik os en lille badetur. som ville have været udmærket, hvis stranden ikke lige denne dag var blevet erobret af millioner af vandmænd. Selv om de ikke gør noget, er de meget ubehagelige at svømme iblandt. Vi besluttede at finde en alternativ vej hjem for at undgå den meget trafikerede vej. Og det lykkedes til fuldeJ .
Nogle skilte viste en vandresti op til Skamlingsbanken, og det var også ganske rigtigt. De havde bare glemt at tage hensyn til, at nogle skøre pensionister fra Langå kunne finde få at tage cykler med. Det skulle de ikke have gjort. Stien gik op og ned af de meget kuperede bakker, der omgiver Skamlingsbanken. Stien blev smallere og smallere og stejlere og stejlere. Det blev til en lille kamp at komme fremad. Nogle steder var der så stejlt, at Kurt var nødt til at tage bakken to gange, først med egen cykel og derefter ned og hente Ritas. Kurt har altid sagt, når vi har været på vandring med elever, at ”vi skal lige omkring næste hjørne, så er vi der”. Den sang blev sunget nogle gange den eftermiddag. Men vi nåede da hjem tidsnok til at få et bad, inden vi skulle besøge Elsebeth og Knud,( som lå på Grønninghoved camping), og som havde inviteret på et glas eftermiddagsvin, som udviklede sig til aftensmad mm, inden vi kom derfra. Som altid meget hyggeligt. Og det var en meget smuk tur, naturmæssigt.

Skamling Camping er en lille campingplads, der ligger i en privat have/park med mange forskellige planter. Nogle vil finde den en smule primitiv, især toiletterne, men der er rent og pænt, og søger man fred og ro, er der nok af det her. Værten har haft et begivenhedsrigt liv som telegrafist bl.a. på Grønland og fortæller gerne om det.
I øvrigt er en scene i den danske film om 9.april 1940 optaget her. Ganske sjovt.

Fordelen ved denne campingplads er også, at den ligger lige på den anden siden af skuespilpladsen. 5 min gang over bakken og man er lige der, hvor forestillingen er. Så vi gik derover om formiddagen, udvalgte ”de bedste pladser” og placerede vore stole her. Så behøvede vi ikke at komme alt for tidligt. Vi fandt en ”kongeloge” med en rigtig god udsigt til scenen. Og vore stole var blevet respekteret. Så vi havde en rigtig god forestilling. Vi kunne sagtens have klaret mindst en time mere. Forestillingen varede 2 timer.

Neumünster

Næste dag kørte vi til Neumünster, hvor Rita havde hørt om et stort designeroutlet med fine mærkevarer. Og det var da også meget stort og imponerende opbygget, som en lille landsby. Meget flot. Og uden besvær lykkedes det at bruge ”nogle få €”.
Her lå vi på en campingplads: Forellensee, lige op af motorvejen med en lille badesø, dog var tilkørselsforholdende en smule besværlige. Ellers fin.

Og så var der lagt op til nogle længere etaper. Vi kørte til Auensee i nærheden af Hof og Regensburg (575 km) En dejlig lille campingplads, fine toiletter, gratis WiFi og billig 16 €. Den er værd at huske på.