Turen hertil fortsatte i samme slags landskab som på turen til Evora bare endnu flere vinmarker og endnu flere korkege. Det var et meget smukt landskab at køre igennem.

Og nu er vi så kommet til varmere vejr og til feriebyer med udlejningskomplekser i massevis,

Albufeira er en by med rigtig mange udlejningskomplekser og med masser af barer og restauranter. Et øjeblik troede vi, at vi var kommet til en engelsk badeby, fordi vi hørte engelsk tale rundt omkring os. I hvert fald var mange af barerne kopier af engelske pubs, der viser engelsk fodbold på storskærme, mens de unge (30-35 år) engelske drenge ser på med "pints" i hånden. (Måske fordi vi var der en lørdag eftermiddag, som jo er fodbolddag i England).

Albufeira ligger på en meget lækker strand med det fineste sand, så det er meget forståeligt, at den er blevet så populær.

Udflugt til Cabo de São Vicente.

Kørte først til Lagos, der er en anderledes by, end Albufeira. Stadig ferieby med dejlige strande og ferieboliger, men mere som en almindelig ferieby, man kende fra middelhavskysten.
Mens vi var der kom en flok cyklister kørende under stor ståhej med båthorn og klokker. Alle var klædt ud i gammeldags tøj, cyklerne var også gamle. Vi spurgte en deltager, hvad der skete, og han fortalte, at man fejrede cyklismen i gamle dage, og så var der en mulighed for at feste. Derfor havde man man madkurve med brød, vin og noget spæk, flæsk, som blev skåret i skiver på brødet. Åbenbart en gammel skik. Dette foregik på det meget flotte og moderne kirketorv med en flot vandkunst. I øvrigt er kirken i Lagos meget seværdig, og der er lavet et flot museum i forbindelse med kirken.

På havnen er der et fort, som Henrik Søfareren brugte som udsejling fra, og det skulle også være her, at han oprettede sin søfartsskole, ligesom det var hertil, man indførte de første afrikanske slaver.

Lagos

Evora - Armacão de Pera 211 km

Albufeira

Udflugt til Lagos - Luz - Sagres og Cabo de São Vicente 171 km.

Stranden ved Luz

Herefter var der dømt strandtur ved den dejlige strand ved Luz. Det er forståeligt, at de portugisiske strande er så populære: Meget fint sand, ingen sten og ingen tang, vandet er meget rent og klart, så vi fik en rigtig dejlig dukkert, men der bliver meget hurtigt dybt. Vandtemperaturen var vel ca 15 gr.,

Der var næsten ingen bølger, før dønningerne kom helt ind til stranden, så rejste de sig pludselig, hvilket viser, at der meget hurtigt og pludseligt bliver dybt.
En gang imellem kom der en større bølge, der overraskede ved at komme meget tæt på.